Dubbelsteyn nieuws

De Muziekschool is open!

Het verlossende woord werd vorige week gegeven: de coronaminister zei dat de muziekscholen in Nederland inderdaad echt weer geopend konden worden! 

Een zeer welkom moment voor de docenten van MOC Dubbelsteyn, die al sinds half december geduldig hebben gewacht tot zij hun leerlingen weer in het echt mochten horen en zien spelen. En nu klinkt er weer muziek in Dubbeldam. De leerlingen hollen naar de lessen, en de leraren kunnen hun geluk niet op! 

Een dubbel zo mooi moment ook, omdat de Rank nu klaar was om te betrekken. We mochten dus voor het eerst ook weer les geven op onze eigen fijne locatie. 

Iets eerder in de meivakantie had een groepje docenten al verhuisdozen gesjouwd en een kleine verwelkoming en rondleiding gekregen. Degenen die er nog niet waren geweest waren benieuwd om te zien hoe het eruit zag en wie waar en hoe les zou gaan geven. 

Het nieuwe gebouw is echt prachtig, met fris witte muren en een heerlijke hoeveelheid licht in de hal. De architect heeft een mooie verbinding weten te leggen tussen de Kerkzaal en de nieuwe ruimtes eromheen. De groene tegelvloer in de kerk is tot inspiratiebron gebruikt voor het kleurenschema in de rest van de Rank. De muren van de Kerkzaal – die als  het kloppende hart van het gebouw omringt is door alle lokalen – hebben een prachtig symbolisch rode verfkleur gekregen.

Hoewel er nog kleine details binnen en buiten afgewerkt worden, is het geheel al niet te vergelijken met de verzakte grijze toestand van de oude Rank. Natuurlijk is er nog steeds een coronaprotocol, om iedereen veilig te houden. Ouders mogen dus helaas nog eventjes niet mee naar binnen…

 Bekijk in de galerij hieronder onze verhuizing terug naar de Rank.