Pianoles

Geschiedenis

In 1709 vond Barthelomeus Cristofori een instrument uit, waarvan de snaren door hamertjes werden aangeslagen. Doordat het op dit instrument mogelijk was door middel van de aanslag piano (zacht) en forte (sterk) te spelen, werd het in eerste instantie pianoforte genoemd. Het instrument heeft zich in verschillende vormen ontwikkeld; tegenwoordig komen alleen de piano en de vleugel voor. Het verschil tussen deze piano en vleugel is de ligging van de snaren: bij de piano verticaal en bij de vleugel horizontaal. Achter de snaren bevindt zich de zangbodem, die te vergelijken is met de klankkast van een strijkinstrument en die de tonen versterkt.

Veelzijdigheid

De piano heeft een rijkdom aan tonen, van zeer laag tot zeer hoog. Vandaar dat de piano zich goed leent voor het quatre-mains-spel (4-handig).Vele muziekstijlen kunnen op de piano gespeeld worden, van klassieke muziek tot popmuziek, maar ook is de piano geschikt voor het samenspel. Kortom, een veelzijdig instrument!
Aanschaf

Bij diverse pianozaken is het mogelijk een piano aan te schaffen middels het systeem van huurkoop. Het verdient aanbeveling om eerst met de docent te overleggen voordat men tot aanschaf van een instrument overgaat.

Docenten

Eric Koevoets
Eric Koevoets
07-DSC_0480
Flipje de Lorm
Liesbeth Versnel
Liesbeth Versnel