Wie zijn wij?

De enthousiaste docenten van Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn geven sinds 1984 les aan een blijvend groeiende groep van leerlingen. Alle docenten hebben een muziekopleiding gevolgd, waardoor zij hun werk met passie en kunde kunnen uitvoeren. Ook verzorgen zij als beroepsmusicus regelmatig concerten binnen ensembles/orkesten of als solist. Voor de docenten staan tijdens de lessen speelplezier en groei centraal. Leerlingen van jong tot oud worden gestimuleerd zich te ontwikkelen tijdens individuele en groepslessen/-concerten.

Geschiedenis

De Coöperatie Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn (in de wijk Dubbeldam) is inmiddels in Dordrecht een vertrouwd adres om muzieklessen te volgen. Ooit begonnen als stichting, in 1984, met slechts een paar docenten en een handjevol leerlingen is zij nu uitgegroeid tot een grote muziekschool. In 1999 heeft de stichting gekozen voor een andere opzet, namelijk die van coöperatie.

Tegenwoordig

Op dit moment verzorgen de muziekdocenten de lessen voor meer dan 350 leerlingen. Er worden zowel individuele als groepslessen aangeboden. Met regelmaat zijn de resultaten van alle oefening te beluisteren in tal van kleine concerten, in en buiten het muziekonderwijscentrum. Gezien de speciale opzet van zelfstandig samenwerkende docenten heeft MOC Dubbelsteyn de mogelijkheid om nieuwe leerlingen snel te plaatsen. Er is bijna geen wachtlijst. De docent bepaalt zelf de inhoud en duur van de lessen, waarop een ‘op maat gesneden’ lesprogramma kan ontstaan. Als de leerling het wil, kan hij/zij het geleerde toetsen via een examen.

Locatie

De lessen worden gegeven in gebouw De Rank op de Dubbelsteynlaan West 70 in de Dordtse wijk Dubbeldam. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid.