Zangles

Iedereen kan het

Iedereen kan zingen, of iedereen zingt wel eens in de douche. Is dat hetzelfde? Zingen wordt gedaan door miljoenen mensen. De stem is een van de meest gebruikte ‘muziekinstrumenten’. Waarom zingt een opera zangeres keihard zonder microfoon en heeft een popzanger een microfoon juist nodig? Door ons bezig te houden met houding, adem en zangtechniek vinden we antwoord op deze vragen.

Lesstof

Zangles volgen houdt in dat we de stem ontdekken en dan vormen en trainen zodat je deze op een goede manier kan gebruiken. Door middel van ademoefeningen en technische zangoefeningen, die worden toegepast in een lied of aria, wordt de stem geleidelijk aan ontwikkeld tot een mooi en zuiver klinkend instrument.

Daarnaast houden we ons bezig met algemene muziektheoretische begrippen, zoals bijvoorbeeld het noten lezen en ritmiek, zodat je niet alleen je stem oefent, maar ook muzikaal groeit. Het zangrepertoire beslaat een zeer grote periode van Barok tot Klassiek en van Romantiek tot Hedendaagse muziek. Aan bod komen Liederen, Oratorium, Opera en Musicals.(eigen ideeën m.b.t. repertoire zijn welkom).

Zingen gebeurt in verschillende talen die niet persé beheerst of geleerd moeten te worden. Zangles krijgen kan individueel of samen met een vriend of vriendin (mits het niveau gelijkwaardig is). Ook als je nog helemaal geen noten kunt lezen, kan je zangles krijgen, maar een instrument bespelen is een pré.


Docent: Sonja Gruys
www.sonjagruys.com