Dubbelsteyn nieuws

Speciale Kerstmuziek Opnamedag

Dubbelsteyn nieuws

Speciale Kerstmuziek Opnamedag

Zaterdag 12 december was een bijzondere dag voor MOC Dubbelsteyn. In de Trinitatiskapel te Dordrecht werd een opnamedag georganiseerd waarbij leerlingen in kleine groepjes en ensembles eigen invulling gaven aan de Kerstdagen. Microfoons en camera’s legden alles vast.

trinitatiskapel
De Trinitatiskapel

De afgelopen jaren heeft het muziekonderwijscentrum een traditie opgebouwd met het houden van een feestelijk Kerstconcert in de donkerste maand van het jaar. In de oude Rank kwamen leerlingen altijd enthousiast samen om kerstliedjes ten gehore te brengen en het publiek zong (als de dirigent toestemming daartoe gaf!) uit volle borst mee. Dit jaar ziet ook in december alles er anders uit.

Wegens de beperkingen van het Coronavirus hebben de docenten gezamenlijk besloten een alternatieve manier te vinden om toch een ouderwets Dubbelsteyn-Kerst-gevoel te kunnen beleven samen met onze leerlingen. Geen grote voorstelling voor iedereen dus, maar een serie video opnames in de mooie Trinitatiskapel.

De leerlingen werden met hun groepje verwelkomd door hun docent, en hadden een half uur om zich te installeren en de opnames te maken. Als ze helemaal klaar waren mocht de volgende groep pas aan de beurt. Aan het einde van de middag hadden leerlingen op harp, accordeon, piano, gitaar, viool, blokfluit, cello, slagwerk, én  klarinet meegedaan aan de Kerstmuziek opnamedag.

Door het docententeam was alles vooraf zorgvuldig gepland, en een compleet draaiboek werd samengesteld om alles soepel en bovenal veilig te laten verlopen. Bestuurslid Peter Bansberg: “Ondanks dat we met z’n allen een geweldige dag willen beleven, met veel mooie muziek, en zo veel plezier met elkaar willen hebben, moeten we natuurlijk nog steeds ons houden aan alle voorschriften van het RIVM.”

Binnenkort maken we de uitzenddatum bekend van de opnames. We werken hard om de mooie resultaten met u te kunnen delen, maar hier is vast een sneak peak met foto’s van de Kerstmuziek opnamedag!

Namens het hele docententeam van Dubbelsteyn wensen we u fijne feestdagen toe!