Klassieke muziek

Bij MOC Dubbelsteyn kun je kiezen uit verschillende stijlen muziek. Stijlen zijn bijvoorbeeld klassieke muziek, religieuze muziek, popmuziek, folk- en jazzmuziek. Bij de meeste instrumentlessen komen al deze verschillende stromingen aan bod, maar je kunt ook kiezen voor een ‘specialisatie’.

Klassieke muziek

Iedereen kent vast de namen Bach, Mozart en Tschaikovski. Achternamen van belangrijke componisten die een grote rol hebben gespeeld in de klassieke muziek. Klassieke muziek was lange tijd de ‘popmuziek’ voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Rond 500 na Christus ontstond de eerste klassieke muziek en na diverse stromingen bestaat zij nog steeds.

Op alle instrumenten kun je klassieke muziek spelen. Dat kan alleen of in een groot orkest of koor. De componist heeft vaak diverse stukken geschreven die voor verschillende combinaties van instrumenten bedoeld zijn. Bijvoorbeeld de componist Ludwig von Beethoven: hij heeft het bekende ‘Für Elise’ geschreven voor solopiano, maar daarnaast ook één van zijn zestien strijkkwartetten. Of er speelt een instrument/zangstem solo die begeleid wordt door andere instrumenten, bijvoorbeeld het saxofoonconcert opus 109 van Alexander Glasoenov. Bij MOC Dubbelsteyn is het mogelijk om de muziekstukken solo of met meerdere instrumentalisten/zangers te leren spelen en uit te voeren.