Blokfluit

Je leert spelen op een sopraanblokfluit; op een mooie houten droomfluit van Mollenhouwer. Als je verder bent speel je daarnaast op een goede houten altblokfluit. Je krijgt les uit de nieuwste blokfluitmethodes, met en zonder cd. Op de blokfluitles leer je alle soorten muziek spelen: lichte muziek, hedendaagse muziek, maar ook oude muziek van componisten als Telemann, Händel, Bach en Corelli. Bovendien leer je improviseren en uit je hoofd spelen.

Er zijn veel verschillende blokfluiten: sopranino-, sopraan-, alt-, tenor-, basblokfluit-, C-bas- en contrabasblokfluit. Als je sopraan- en altblokfluit kunt spelen, kun je de andere blokfluiten ook spelen. Als je basblokfluit speelt, leer je ook noten lezen in de bassleutel.

Voor de volwassenen (gevorderden) is er op donderdagavond een ensemble.

Lesstof

In de les besteden we aandacht aan samenspel, muzikale ontwikkeling en instrumentale techniek d.m.v. praktische oefeningen en spelletjes. Een leerling die denkt dat hij iets niet kan, zal maanden nodig hebben voor het afleren van een slechte gewoonte op het instrument. Daarom zeg ik bij moeilijkheden bijna nooit dat iets “fout” is, maar doen we gewoon een oefening of spelletje waardoor het oor zich weer anders richt. De leerling kan dan het moeilijke stukje meestal wel spelen. Een meisje dat in de gaten had dat sommige dingen als vanzelf gaan in de les, zei mij dat ik met “magisch je-kunt-het-poeder ” had rondgestrooid.

Het belangrijkste is natuurlijk gewoon lekker muziek maken! En dat doen we dan ook het meest in de blokfluitles.

Docenten

 

 

 

 

 

 

Sonja Gruys 

Kijk ook op www.sonjagruys.com